2024 Yılı - Yurtdışından Öğrenci Kabulü Başvuruları.

A - BAŞVURU TAKVİMİ

2024 Yurt Dışından Öğrenci Kabulü

06 Mayıs 2024

Başvuruların Başlaması (OİDB Web Sayfası)

01 Temmuz 2024

I. Yerleştirme Sonuçlarının Açıklanması

01 Ağustos 2024

II. Yerleştirme Sonuçlarının Açıklanması

23 Ağustos 2024

Başvuruların Sona Ermesi

02 Eylül 2024

III. Yerleştirme Sonuçlarının Açıklanması

16 Eylül 2024 (Saat 10.00)

Zorunlu Türkçe Hazırlık Sınıfı Muafiyet Sınavı

Kayıt Tarihi: Yerleştirme Sonuçlarının Açıklanması sonrasında KABUL belgesinde yazan tarihlerdir. Belirtilen tarih aralığında kaydını yaptırmayan adaylar kayıt hakkından vaz geçmiş sayılır ve hiçbir hak iddia edemezler.

B – BAŞVURU

Başvuru Adresi                                  : https://obsogrenci.karatekin.edu.tr/GenelAdayLogin

Başvuru için adaylardan ÖSYM tarafından Türkiye Yurt Dışından Öğrenci Kabul Sınavı (TR-YÖS) veya Ortaöğretim Not Ortalaması gösterir belge istenecektir.

Başvuruda adayın beyanı dikkate alınacaktır. Gerçeğe aykırı beyanda bulunanlar herhangi bir programa yerleştirilse ve kayıt yaptırsalar bile kayıtları iptal edilir ve haklarında kanuni işlem başlatılır.

C -  BAŞVURU İŞLEMLERİ

1. Başvurular  https://obsogrenci.karatekin.edu.tr/GenelAdayLogin internet adresinden yapılacaktır.
  2. Başvuru Üniversitemiz tarafından onaylanmak suretiyle tamamlanacaktır.

Başvuru Formuna girilen/Yüklenen bilgilerdeki veya tercihlerdeki yanlışlıklardan doğacak sonuçların bütün sorumluluğu adaylara aittir.

Ç – YERLEŞTİRME

1. Adayların puanı, tercihleri ve programların kontenjanları göz önünde bulundurularak Yabancı Uyruklu Öğrenci Kabul ve Yerleştirme Komisyonu tarafından yapılacaktır. ÖSYM tarafından Türkiye Yurt Dışından Öğrenci Kabul Sınavı (TR-YÖS) ile başvurulara öncelik verilecektir.
  2. Üniversite kontenjanlarını doldurup doldurmamakta serbesttir.
  3. Özel yetenek sınavı ile öğrenci alan programlara yerleşmek isteyen aday ilgili akademik birimin yapacağı özel yetenek sınavına da girmek zorundadır.

D -  KESİN KAYIT

Adayların kesin kayıtları ülkeye yasal giriş ve kalış haklarına sahip olup olmadıkları kontrol edildikten sonra yapılır. Bu şartı sağlamayan aday kabul belgesi düzenlense bile kayıt yapılmayacaktır.

Kesin kayıtlar Yerleştirme Sonuçlarının Açıklanması sonrasında KABUL belgesinde yazan tarihler arasında Çankırı Karatekin Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Uluyazı Kampüsü ÇANKIRI adresinde yapılacaktır.

E - KESİN KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER.

1. Resmi kimlik ya da pasaportun kimlik bilgilerini gösteren sayfasının ülkelerindeki Türkiye Büyükelçiliğinden ya da Konsolosluğundan onaylanmış fotokopisi,
  2. Lise diplomasının Türk liselerinden alınan diplomalara denk olduğunu gösteren “Denklik Belgesi” aslı,
  3. Son altı ay içinde çekilmiş 4 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf,
  4. Lise diplomasının aslı ve Ülkelerindeki Türkiye Büyükelçiliği ya da Konsolosluğundan onaylanmış Türkçe çevirisi,
  5. Not Durumu belgesinin (Transkript) aslı ve Ülkelerindeki Türkiye Büyükelçiliğinden ya da Konsolosluğundan onaylanmış Türkçe Çevirisi,
  6. Üniversitemizde yükseköğrenimlerini sürdürmeyi sağlayacak maddi imkânı olduğuna ilişkin belge ve belgeyi sağlayan kişi veya kurumların iletişim adresleri.
  7. Hepatit A, B, C – HİV – Tüberküloz Hastalığı Olmadığına Dair Rapor.

F – PROGRAM ÜCRETLERİ

2024 - 2025 Yılı Yurtdışından Öğrenci Kabulü Kapsamında eğitim görecek öğrencilerin katkı payı/öğrenim ücretleri WEB sayfamızda yayınlanacaktır.

İletişim:
Çankırı Karatekin Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı